Bedrijven in de groep
Uitzendgroep Zuid Nederland ZO! Zuid Nederland Schoonmaakdiensten

VAR is DBA: ben jij DBA-proof?


De Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) is op 1 mei 2016 komen te vervallen. Daarvoor in de plaats is de Wet deregulering arbeidsrelaties (DBA) gekomen. Als opdrachtgever toon je aan dat een zzp'er niet in loondienst is door een modelovereenkomst van de Belastingdienst te gebruiken. Je hoeft dan geen loonheffingen in te houden en te betalen.

 

Modelovereenkomst Belastingdienst

De Belastingdienst heeft op de website allerlei goedgekeurde modelovereenkomsten geplaatst en wij hebben een modelovereenkomst bemiddeling voor onze zzp'ers beschikbaar. Zorg ervoor dat er een goede overeenkomst gebruikt wordt die de lading dekt als je samenwerkt met een zzp'er, dan voorkom je naheffingen. 

 

De praktijksituatie

De Belastingdienst kijkt altijd naar de praktijk. Dus als een zzp'er op papier aan de basiseisen van de Wet DBA voldoet, maar in de praktijk niet, dan kan er alsnog een probleem ontstaan. Daarom denken wij vooraf graag met jou als opdrachtgever en de zzp'er mee. Als bemiddelingsbureau hebben wij ons verdiept in de Wet DBA en de praktische gevolgen en kansen die de wet heeft. Heb je vragen? We helpen je graag verder. 

ZO! is het adres voor vakmensen

Wij zijn gespecialiseerd in de bemiddeling van vakmensen.
We brengen vraag en aanbod samen op de flexibele arbeidsmarkt.

Bekijk hier onze vacatures

Direct solliciteren

Direct solliciteren op 1 van onze vacatures? Ga direct naar het contactformulier!

Solliciteren

Zelfstandig ondernemer? Doe de ondernemerscheck!

Ontdek wat de wet DBA voor jou betekent. Heb je daarna vragen?
We helpen je graag!

Doe de ondernemerscheck

Goed geregeld

ZO! is het adres voor ZZP’ers. Wij zijn gespecialiseerd in de bemiddeling en ondersteuning van vakmensen in een flexibele arbeidsmarkt.

Lees meer

Opdrachten

Bekijk hier een actueel overzicht van onze vacatures.

Lees meer

Zorgeloos ondernemen

Onder het motto 'schoenmaker blijf bij je leest' ondersteunen wij vakmensen en ondernemers. Jij doet waar je goed in bent, wij doen de rest.

Lees meer