Bedrijven in de groep
Uitzendgroep Zuid Nederland ZO! Zuid Nederland Schoonmaakdiensten

Ondernemerscheck DBA


Op 1 mei 2016 is de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) komen te vervallen. Nu gebruikt de Belastingdienst de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Opdrachtgevers en zzp'ers kunnen een modelovereenkomst gebruiken waaruit blijkt dat de zzp'er niet in loondienst is. Opdrachtgevers hoeven dan geen loonheffingen in te houden en te betalen.

 

Modelovereenkomst Belastingdienst

Via de website van de Belastingdienst kun je verschillende modelovereenkomsten downloaden. Via ons kun je een modelovereenkomst bemiddeling gebruiken die het mogelijk maakt om via ons voor meerdere opdrachtgevers te werken. Door deze te gebruiken, verklein je de kans op een vervelende naheffing.

 

Doe de ondernemerscheck

Als je als zzp'er zeker wilt weten dat je aan de basiseisen van de Belastingdienst voldoet, kun je de ondernemerscheck doen. Je vult ongeveer 20 vragen in en krijgt meteen een antwoord, met eventuele aandachtspunten.

 

Doe de ondernemerscheck

 

In de praktijk

Wat er ook uit je ondernemerscheck komt, de Belastingdienst kijkt uiteindelijk alleen naar wat je in de praktijk doet. Als dat anders is dan wat je in de ondernemerscheck invult, kan er op de lange termijn toch een probleem ontstaan. Omdat een naheffing grote financiele risico's met zich meebrengt, denken wij graag vooraf met je mee. Wij kennen de Wet DBA goed en hebben ons verdiept in de praktische gevolgen, risicoverkleinende mogelijkheden en kansen van de wet. Dus heb je vragen? Stel ze dan gerust aan ons. We helpen je graag verder.

ZO! is het adres voor vakmensen

Wij zijn gespecialiseerd in de bemiddeling van vakmensen.
We brengen vraag en aanbod samen op de flexibele arbeidsmarkt.

Bekijk hier onze vacatures

Direct solliciteren

Direct solliciteren op 1 van onze vacatures? Ga direct naar het contactformulier!

Solliciteren

Zelfstandig ondernemer? Doe de ondernemerscheck!

Ontdek wat de wet DBA voor jou betekent. Heb je daarna vragen?
We helpen je graag!

Doe de ondernemerscheck

Goed geregeld

ZO! is het adres voor ZZP’ers. Wij zijn gespecialiseerd in de bemiddeling en ondersteuning van vakmensen in een flexibele arbeidsmarkt.

Lees meer

Opdrachten

Bekijk hier een actueel overzicht van onze vacatures.

Lees meer

Zorgeloos ondernemen

Onder het motto 'schoenmaker blijf bij je leest' ondersteunen wij vakmensen en ondernemers. Jij doet waar je goed in bent, wij doen de rest.

Lees meer